• Virus: Ransomware & Cryptolockers bestrijden.

  De laatste tijd zijn er opmerkelijk veel ransomware en cryptolockers actief. Deze programma’s zorgen ervoor dat uw computer en/of bestanden op slot worden gezet door internetcriminelen. Hierdoor heeft u geen toegang meer tot belangrijke (zakelijke/persoonlijke) bestanden. Onvrijwillige installatie van deze programma’s gaat razendsnel. Dit kan doormiddel van een email bijlage of achterstallig onderhoud van software en hardware. Recente voorbeelden van cryptoware zijn: nep e-mails van kpn.com, ziggo en ING.
  Wat te doen bij besmetting:
  – Alles uitschakelen (computers, nas, server) + ontkoppelen netwerkkabels.
  – Neem contact op met Gerson, wij komen langs op locatie en geven passend advies. Besmetting voorkomen:
  – Verwijder verdachten e-mail berichten
  – Open geen bijlagen zoals: word, afbeeldingen, zip en javascript bestanden.
  – Maak gebruik van de Gerson Periodieke ICT Service Beurt
  – Werk uw systemen regelmatig bij (Windows, software, virusscan)
  – Controleer werknemer gebruikersrechten.
  – Laat uw back-up strategie controleren door Gerson.

  Bezoek de websiteNeem contact op

  Uw bedrijf bewapenen tegen cyberrisico’s.

  De digitale- en online wereld zit de laatste jaren in een stroomversnelling. Bedrijven werken tegenwoordig volledig online, van back-up tot aan klantencontact. Deze ontwikkeling brengt veel voordelen met zich mee, maar zorgt ook steeds vaker voor problemen. In de media verschijnen bijna dagelijks nieuwsberichten over gehackte websites en het uitlekken van privacygevoelige gegevens. Dit is voor veel bedrijven een grote financiële strop en zorgt voor imagoschade. Vaak is achterstallig onderhoud en/of verouderd systeembeheer hier een oorzaak van.

  Bezoek de websiteNeem contact op

  Belangrijkste oorzaken ontstaan cyberrisico’s

  1. Technische aspect: Verouderde ICT- software en systemen. Verhoogd risico op uitval of storingen.
  2. Menselijke aspect: Systeembeheer en netwerkbeheer wordt niet op de juiste manier beheerd of geen/te weinig aandacht aan besteed. Een ander aspect kan zijn verlies of kwijtraken van gevoelige informatie (bijvoorbeeld diefstal of kwijtraken van computer enzovoort).
  3. Online criminaliteit (phishing, hacking, identiteitsfraude). – Phishing is recentelijk veel in het nieuws. De overheid besteed hier meer aandacht aan omdat de hoeveelheid phishing aanzienlijk toeneemt de laatste jaren.

  Meer info

  Phishing bij bedrijven

  Iedereen heeft wel eens een e-mail ontvangen van zijn ‘bank’ dat er bijvoorbeeld een nieuwe betaalpas klaarligt. En of u even uw gegevens wilt controleren. Vroeger waren deze nep e-mails nog makkelijk te herkennen als nep (door spelfouten en geen of foute bedrijfsinformatie), tegenwoordig zijn deze emails bijna niet meer te onderscheiden van echt. Bij deze phishing e-mails gaat het er vaak om dat u op een link klikt waardoor er bestanden en/of programma’s op uw apparaat worden geïnstalleerd. Deze programma’s stelen privé informatie of zorgen ervoor dat uw apparaat niet meer juist functioneert. Deze phishing software is zeer schadelijk voor uw bedrijf omdat de software zich vaak kan verspreiden via het netwerk. Een enkele computer kan dus zorgen voor een grote financiële strop.

  Neem contact op

  Wet- en regelgeving voor bedrijven

  De laatste jaren is de wet- en regelgeving op het gebied van cybercrime aangescherpt. U bent tegenwoordig verplicht om als bedrijf uw data veilig te stellen. Heeft u of uw bedrijf niet genoeg gedaan om cybercrime te voorkomen dan kunnen er sancties op worden gelegd.

  Meer info

  Wat kunt u doen tegen cybercrime?

  Het is verstandig om inzicht te krijgen in de structuur van uw complete bedrijf. Het analyseren van bedrijfsdata, systeembeheer, netwerkbeheer en overige processen geeft een duidelijk beeld waar de zwakke plekken zich bevinden. Het is verstandig om snel actie te ondernemen op het gebied van systeembeheer en online veiligheid. Vraag Gerson om de preventieve bedrijfsscan uit te voeren. Wij testen alle facetten van uw bedrijf en geven u passend advies

  Vraag de Gerson bedrijfsscan aan >

  ICT Solutions om cyberrisico te voorkomen

  – Zorg voor centralisatie van ICT processen.
  Veel bedrijven hebben bij verschillende aanbieders hun processen ondergebracht (hosting, data opslag, back-up). Dit zorgt er voor dat processen langs elkaar heen lopen en kan voor onveilige situaties leiden. Het is beter om één betrouwbare aanbieder uw (online) zaken te laten regelen. Gerson voorziet u graag van passend advies.

  – Veilig draadloos internet
  Draadloze netwerkverbindingen zijn erg handig en niet meer weg te denken binnen bedrijven. Een groot deel van draadloze netwerkverbindingen zijn niet veilig en kunnen makkelijk van buitenaf gekraakt worden. Zorg ervoor dat uw Wi-Fi verbinding veilig is. Gerson adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

  – Verouderde besturingssystemen:
  Investeren in nieuwe besturingssystemen (computers, printers enzovoort) is vaak een forse investering. Veel bedrijven stellen deze investeringen dan ook vaak uit. Dit zorgt voor beveiligingsrisico’s. Verouderde systemen zijn vaak niet meer voorzien van de juiste beveiliging. Dit maakt het makkelijker voor criminelen om in te breken.

  – Regelmatig onderhoud ICT:
  Voorkomen is beter dan genezen. Regelmatig controle en onderhoud is belangrijk om uw bedrijf te weerhouden van cyberrisico’s. Uiteraard zijn wij u graag van dienst en zijn snel ter plekke in geval van storingen. Een storing veroorzaakt vaak productiviteitsverlies. In veel gevallen is dit te voorkomen. Periodiek onderhoud is een verstandige investering om toekomstige problemen te voorkomen.

  -ICT Service: Strategisch IT-beheer:
  Een fulltime beheerder in dienst nemen gaat voor veel bedrijven enkele stappen te ver. Toch biedt een eigen beheerder die uw bedrijf kent grote voordelen. Hij denkt met u mee en voorziet welke IT ontwikkelingen noodzakelijk zijn om uw ambities waar te maken. Onze strategische IT beheerder maakt uw groei mogelijk door er voor te zorgen dat uw IT infrastructuur blijft voorlopen op de ontwikkelingen binnen uw bedrijf. Voorkom dat uw bedrijf onnodig wordt afgeremd door trage IT ontwikkeling. Door gebruik te maken van onze ervaren strategisch beheerder haalt u waardevolle nieuwe kennis in huis waardoor uw bedrijf optimaal gaat profiteren van de nieuwste mogelijkheden!

  Laat uw bedrijf checken >

  ICT- Services & Solutions Zwolle

  Gerson biedt verschillende ict services en ict solutions aan in de omgeving Zwolle. Ook tegen Ransomware en Cryptolockers hebben wij passend advies.

  Het overgrote deel van alle bedrijven krijgen in enige vorm te maken met online criminaliteit. Het is dan ook verstandig om uw bedrijf goed te wapenen tegen risico’s zoals slecht beveiligde systemen/processen, phishing, hacking enzovoort. Laat uw bedrijf bijvoorbeeld preventief checken op zwakke punten en laat uw systemen en processen regelmatig onderhouden. Gerson A&C is al vele jaren specialist op het gebied van ict services en solutions. Van één enkele besmette computer tot aan het periodiek systeembeheer. Lees deze pagina door om meer te weten te komen over cyberrisico’s en wat hier tegen gedaan kan worden.

  Bezoek de websiteMeer info  • Snelle service
  • Gecertificeerde monteurs
  • Reparaties: Eerst GRATIS controle
  • Bekende naam in omgeving Zwolle

  Neem contact op!

  Naam:

  Email:

  Vraag:


Bel nu voor ICT service/ondersteuning 038 465 56 67

Bel nu voor ICT service/ondersteuning

038 465 56 67

 • mg

  Onze computerreparatie service Zwolle heeft u veel te bieden. Wij hebben gespecialiseerde ict-monteurs in dienst die u verder helpen met al uw it problemen/vragen.
  Ga naar computerreparatie >

 • mg

  Bekijk de zeer uiteenlopende projecten van Gerson A&C Computers. Van complete aanleg automatisering tot aan het vervangen van computer onderdelen.
  Ga naar projecten >

 • mg

  A&C Computers is onderdeel van Gerson Kantoorspecialisten. Al decennia lang de specialist op het gebied van kantoorartikelen, kantoorinrichting, kantoorapparatuur, bureaustoelen en computers.
  Ga naar over Gerson A&C >